Results 1 to 13 of 13

Thread: zte v9c reliance android tablet flashing process is here

  1. #1
    Super Moderator
    Points: 84,775, Level: 30
    Level completed: 14%, Points required for next Level: 5,075
    Overall activity: 100.0%
    Achievements:
    10 Days registeredGot three FriendsFirst 1000 Experience PointsSocialRecommendation First ClassOverdriveTagger First Class250 Experience PointsVeteran
    Awards:
    Frequent Poster
    Service Team's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    VANDAVASI,THIRUVANAMALAI, [TAMIL NADU]
    Age
    25
    Posts
    8,080
    Points
    84,775
    Level
    30
    Post Thanks / Like

    Cool zte v9c reliance android tablet flashing process is here

    zte v9c reliance android tablet flashing process is here

    PROCESS IS HERE
    1. Download the above file on your desktop and extract it.
    2. Turn the tablet off.
    3. Press and hold the VOL - button. Without releasing it, press and hold the POWER button also. Do not release any of them for ~15 seconds.
    4. This will take you either to the FTM mode, in which big letters with white background will appear on the screen, or the ClockWorkMod recovery, if you had installed CM7. Both scenarios are O.K.
    5. Connect the device to the computer with any nicely-working micro-USB cable.
    6. Open Start menu, right-click on Computer, select Properties. Click on Device Manager (top left).
    7. Expand the Ports (COM & LPT) section. You will see a ZTE Handset Diagnostic Interface (DFU) entry. Note down the COM port number that appears in front of it.
    8. Open the folder you extracted the downloaded file to. Start Sales_MultiDL_MSM7227_patched.exe
    9. Choose Option -> Port Config and configure the COM on Line 1 -- DIAG to the port number you noted down above. Click OK when finished.
    10. If you followed the steps correctly, at 1., you will see your device's name in the SW box and a READY in green at the right. If not, repeat steps 2-9.
    11. Choose "Backup NV" in 'Action Mode' and click "Start All". Wait. Now a file called Channel1.nvm will be created in that directory, ~70 KB. Make a copy of it somewhere else, e.g. your Documents folder. This is very important, even though it won't be used normally. Helps you restore accidentally-lost IMEI.
    12. Switch action mode to "Download" and click on "SW Directory". Choose the "files" folder, which is inside our extracted to directory. Click OK.
    13. Say 'Jai Mata Di' and click "Start All".
    14. After 3-4 minutes it should have finished flashing. Disconnect the USB cable and remove the battery from your Tab.
    15. Put the battery back after ~10 seconds and power up the device normally, i.e. using only the power button, as you usually do.
    Be patient. It will take some time to boot. And here on, its a new set.
    16. Complete the V9C First Run Wizard. This will assure you that the touchscreen is working.

    You will have to add access point specific to your service provider using the android settings menu.


    Changes here, with respect to the Original ZTE Firmware:

    1. Rooted.
    2. Bootloader Unlocked, i.e. full root access.
    3. Changed power-on (splash) image.
    4. Changed boot animation (removed the irritating Reliance one).
    5. Deleted many applications, which came pre-installed as system apps. They can be re-installed through the market.
    6. Changed in-built Launcher with Zeam (lighter, faster).
    7. Modified partition table. 275 MB of internal memory now.


    ROM AND FLASHER IS HERE


    Hidden Content

    Hidden Content

    Hidden Content

  2. Thanks kal_mob thanked for this post
    Likes kal_mob, nizsngh liked this post
  3. #2
    GsmIndia.in Board Browser
    Points: 2,961, Level: 6
    Level completed: 38%, Points required for next Level: 689
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    10 Days registeredFirst 1000 Experience PointsVeteran500 Experience Points

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1
    Points
    2,961
    Level
    6
    Post Thanks / Like

    Default

    hloo there i have problem with zte v9c

  4. #3
    GsmIndia.in Board Browser
    Points: 2,802, Level: 6
    Level completed: 23%, Points required for next Level: 848
    Overall activity: 4.0%
    Achievements:
    First 1000 Experience PointsVeteran500 Experience Points

    Join Date
    Apr 2010
    Age
    23
    Posts
    1
    Points
    2,802
    Level
    6
    Post Thanks / Like

    Unhappy fail to find "Record CSV.sdi",plz select setup folder

    how to get out of this problm

  5. #4
    Senior Super Moderator
    Points: 40,764, Level: 21
    Level completed: 23%, Points required for next Level: 3,186
    Overall activity: 97.0%
    Achievements:
    10 Days registeredFirst 1000 Experience PointsGot three FriendsSocialRecommendation First ClassOverdriveVeteranTagger First Class250 Experience Points
    One_Hermit's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    www.GSMIndia.in
    Posts
    3,415
    Points
    40,764
    Level
    21
    Post Thanks / Like

    Default

    Hidden Content Originally Posted by TARUN ANGRAL Hidden Content
    how to get out of this problm
    Download and Extract : Hidden Content
    The Original Poster should Always Write The Last Response...!!! Let Us Know, If The Problem is Solved...!!!
    ________
    One_Hermit


    => Download Area


  6. Thanks sonyboy thanked for this post
  7. #5
    GsmIndia.in Board Browser
    Points: 2, Level: 1
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 48
    Overall activity: 0%

    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1
    Points
    2
    Level
    1
    Post Thanks / Like

    Default

    hello
    i have problem with the wifi after flash
    thanks

  8. #6
    GsmIndia.in Board Browser
    Points: 2, Level: 1
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 48
    Overall activity: 0%

    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1
    Points
    2
    Level
    1
    Post Thanks / Like

    Default

    good day my device says that it doesn't write mac address, hoping anyone has a workarou

  9. #7
    GsmIndia.in Board Browser
    Points: 4,405, Level: 7
    Level completed: 59%, Points required for next Level: 545
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    10 Days registeredFirst 1000 Experience Points10 Days registeredFirst 1000 Experience PointsVeteran500 Experience Points

    Join Date
    Oct 2007
    Age
    34
    Posts
    1
    Points
    4,405
    Level
    7
    Post Thanks / Like

    Default

    thankssssssssssssssssssssssssssss

  10. #8
    GsmIndia.in Board Browser
    Points: 169, Level: 2
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 281
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    31 days registered100 Experience Points

    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1
    Points
    169
    Level
    2
    Post Thanks / Like

    Default

    ooooh no its stuck at the logo again

  11. #9
    GsmIndia.in Board Browser
    Points: 2, Level: 1
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 48
    Overall activity: 0%

    Join Date
    Dec 2013
    Age
    39
    Posts
    1
    Points
    2
    Level
    1
    Post Thanks / Like

    Default same problem

    Hidden Content Originally Posted by TARUN ANGRAL Hidden Content
    how to get out of this problm
    pl help pl provide solution:

    I used optupas flashing process for my V9c reliance tablet, uptill com port and SW directory, Back up NV its working fine but as soon as I select download in action mode and Start All following errors are coming and tablet stucked : display not working, tried SIM slot still locked on reliance, confused wt to do
    Errors :
    1. Line1 can not open armprg.bin
    2. line1 fail please reset modem manually
    3. fail to find Record.CSV.sdi please select setup folder

    any one pl help me how can I bring my tablet to normal and use it with any SIM/Network. thanks in advance

  12. #10
    GsmIndia.in Board Browser
    Points: 4, Level: 1
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 46
    Overall activity: 0%

    Join Date
    Dec 2013
    Age
    28
    Posts
    1
    Points
    4
    Level
    1
    Post Thanks / Like

    Default

    thanks brother working fine but touch not work

  13. #11
    GsmIndia.in Board Browser
    Points: 2, Level: 1
    Level completed: 3%, Points required for next Level: 48
    Overall activity: 0%

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    1
    Points
    2
    Level
    1
    Post Thanks / Like

    Default

    Is the links working?
    Last edited by One_Hermit; 01-16-2014 at 02:28 PM. Reason: Quote

  14. #12
    GsmIndia.in Board Browser
    Points: 4, Level: 1
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 46
    Overall activity: 0%

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    1
    Points
    4
    Level
    1
    Post Thanks / Like

    Default

    hi.i have just joined the forum

    flashing process of anroid based reliance 3G tab.want to upgrade/root/install hindi fonts in the tablet
    Last edited by One_Hermit; 01-22-2014 at 01:03 PM. Reason: Merge

  15. Thanks coolswinkle thanked for this post
    Likes coolswinkle liked this post
  16. #13
    GsmIndia.in Board Browser
    Points: 4, Level: 1
    Level completed: 7%, Points required for next Level: 46
    Overall activity: 4.0%

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    1
    Points
    4
    Level
    1
    Post Thanks / Like

    Default

    Hidden Content

    what to do now...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. zte v9c reliance android tablet flashing process is here
    By Pak_mobile in forum Android based Phones (Smart Phones)
    Replies: 0
    Last Post: 05-27-2013, 12:31 PM
  2. micromax tablet p350 flashing done
    By Service Team in forum Other Phone
    Replies: 0
    Last Post: 01-11-2013, 03:35 PM
  3. Android Tablet-WIFI(CPU A10 - A13)WIPE ROM EASY
    By Service Team in forum Android Operating System (AOS)
    Replies: 0
    Last Post: 12-27-2012, 09:33 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •